Survivalzwemmen voor jonge kinderen

Overleven in diep water: een belangrijke vaardigheid voor jonge kinderen!

 Vanaf 9 maart 2018 wordt dit: Klaar voor de Start!

Meer info binnenkort hierover.

Voor kinderen die net 4 jaar zijn is het aanleren van een echte zwemtechniek nog wat lastig. Maar een overlevingstechniek kan wel aangeleerd worden! Vandaar de cursus Survivalzwemmen voor jonge kinderen. Een mooie aanloop naar de zwemlessen voor het zwem ABC.

 

De lessen duren een half uur. Het leertraject bestaat uit twee niveaus. Een niveau duurt 10  weken. Na afloop van het tweede niveau kan naadloos ingestroomd worden naar de lessen voor het zwem ABC.

 

Tijdstip Klaar voor de start! zwemmen:

vrijdag 13.30 – 14.00 uur

 

De kosten: € 10,00 per les (tot de zomervakantie). Hiervoor kunt u als begeleider tot 15.00 uur blijven zwemmen met uw kind! (ondiepe en recreatiebad zijn beschikbaar, let op de veiligheid: alle kinderen die niet kunnen zwemmen dienen zwemvleugels te dragen, max 2 kinderen per volwassenen begeleider).

 

 

 

Veilig en leuk! Want  naast het leren is er ook veel plezier in deze lessen.

 

Zwembad de Sprenkelaar is enige tijd geleden als eerste in de regio een  cursus Survivalzwemmen voor jonge kinderen gaan aanbieden. Om kinderen vlot vaardig te maken in het water, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘easyswim’ pakjes. Het gebruik/lenen van de ‘easyswim pakjes’ tijdens de les zit inbegrepen bij het lesgeld.

 

 

Het doel van het Survivalzwemmen is dat kinderen meer op hun gemak zijn in het water en uiteindelijk zichzelf kunnen redden in diep(er) water.

 

 

 

 

 

Share Button
Copyright © 2012 Zwembad de Sprenkelaar | Ontwikkeld door OneTwoCode