borstcrawl: nooit te oud om te leren!

Geplaatst op 18 augustus 2017

“Lidia van Bon (Beekbergen, 47 jaar) heeft op het Wereld Kampioenschappen Masters Zwemmen met haar estafette team voor de 4 x 50 meter vrije slag een vierde tijd neergezet. Dat is goed voor een Nederlands record. Daarnaast heeft ze individueel ook mooie tijden neergezet op de 100 m en 200 m vrije slag. Als 11e en 14e is zij geëindigd in de zwemstad in Hongarije.”

Lidia van Bon in binnenbad Boedapest

Onze medewerker Lidia van Bon zet op dit moment scherpe tijden neer op het WK Masterzwemmen in Boedapest!

Met haar 45 jaar is zij zeker niet de jongste, maar ook zeker niet de oudste deelnemer op dit WK zwemmen voor subtoppers.

Zij wil hiermee ook laten zien dat het absoluut nog zin heeft om op latere leeftijd nog jezelf te kunnen ontwikkelen op sportgebied. En in deze is zij een goed voorbeeld om op latere leeftijd bijvoorbeeld borstcrawl aan te leren en verder te verdiepen. Als je de goede techniek van borstcrawl aanleert, zul je je verbazen hoe snel je vooruit gaat en hoe lang je het bovendien volhoudt.

Bij de Sprenkelaar geeft zij borstcrawltraining voor beginners én voor gevorderden. Bij de KNZB leidt zij de zwemtrainers op. In het verleden heeft ze ook topzwemmers begeleid naar de Olympische spelen.

Lidia is pas op latere leeftijd begonnen met zwemmen. Het is een behoorlijke prestatie om op haar leeftijd nog een limiet te behalen om mee te mogen doen aan dit WK.

Op dit wereldkampioenschap doen de subtoppers van de zwembadwereld mee. Voorafgaand aan dit “Masterzwemmen” komen de professionals aanbod.

Masters Zwemmen is een wedstrijd voor volwassenen sporters die de strijd aangaan met leeftijdsgenoten over de hele wereld. De jongste deelnemers starten in de categorie 25+ terwijl de oudsten de 90 jaar soms zijn gepasseerd. Er wordt gestart in leeftijdscategorieën van 5 jaar. Lidia doet mee met de categorie 45-50 jaar. Daarvoor heeft zij heel hard moeten trainen om de limieten hiervan te kunnen behalen. Deze limieten zijn voor getrainde sporters te halen. Hierdoor is er een zeer groot en divers deelnemersveld: van oud Olympiagangers tot getrainde breedtesporters. Fitness, Fun and Understanding is het moot van Masterszwemmen. Met ruim 2000 deelnemers nu in Boedapest zal dat ook zeker van toepassing zijn.

Wil jij ook borstcrawl kunnen zwemmen? Of misschien zelfs wel een vlinderslag? Kun je al een beetje borstcrawl zwemmen maar wil je er beter in worden? Doe dan mee met onze borstcrawlcursus olv Lidia. Je hoeft niet in te schrijven, vanaf volgende week donderdag & vrijdag 24/25-08 starten we hier mee.

estafette 4x50m masters 4e prijs

buitenwedstrijdbad Boedapest uitzicht op Donau

Share Button
Copyright © 2012 Zwembad de Sprenkelaar | Ontwikkeld door OneTwoCode