Hogere kwaliteitsstandaard Zwem-ABC

Geplaatst op 19 juni 2017

Zwembad de Sprenkelaar heeft eind februari 2017 de licentie Zwem-ABC behaald!

Na hard werken door zowel het zwemonderwijsteam, de zwemlescoördinator als het management is de Sprenkelaar sinds eind februari in bezit van de licentie Zwem-ABC. Daarmee voldoet de Sprenkelaar aan de NIEUWE kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s. Met het behalen van deze licentie krijgt de klant (bijvoorbeeld ouder van een kind van de zwemles) meer inzage in o.a.:

  • er is voldaan aan wet- en regelgeving;
  • alle zwemlesgevenden zijn gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en alle zwemlesgevenden zijn voldoende opgeleid (middels diploma!);
  • wij werken volgens de Gedragscode zwembranche en we denken na over de manier van lesgeven;
  • ouders hebben zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles.

Wij zijn erg blij dat we deze stap hebben kunnen zetten. Het belang om goed zwemonderwijs te kunnen bieden hebben wij altijd al ondersteund. Met het behalen van de licentie Zwem-ABC kunnen we ook aan de buitenwereld laten zien dat we in staat zijn om goed zwemonderwijs in een veilige omgeving te geven. Ouders kunnen bij het kiezen voor de Sprenkelaar verzekerd zijn van kwaliteit. En daar zijn we trots op!

 

Het zwemonderwijsteam blijft ontwikkelen! Thans (update 19-06-2017) zijn we erg druk om het zwemonderwijs plan samen verder te ontwikkelen en aan te passen aan alle nieuwe ontwikkelingen op zwemonderwijsgebied.

Sprenkelaar nieuwe eisen Zwem-ABC licentie behaald

Sprenkelaar nieuwe eisen Zwem-ABC licentie behaald

Share Button
Copyright © 2012 Zwembad de Sprenkelaar | Ontwikkeld door OneTwoCode